27.4.2024 09:51
Kuntoilijat

Kuntorastikausi 2024 tuo mukanaan uudistuksia

Vapunaattona Aavarannan uimarannalta alkava Joensuun seudun kuntorastikausi tuo mukanaan joukon uudistuksia, jotka monipuolistavat suunnistuksen harrastusmahdollisuuksia Pohjois-Karjalassa.

Tiistairastien järjestäjissä on tapahtunut muutoksia. Kontiolahden Urheilijat jäivät pois kuntorastien järjestäjistä. Sen sijaan Tuupovaaran Sepot ovat mukana järjestämässä yhtä kuntorastitapahtumaa 16.7. Tuupovaarassa. Kalevan Rastilla on myös järjestelyvastuu muutamissa tiistaisin järjestettävissä tapahtumissa. KR:n jäsenedut sekä kausikortit ovat luonnollisesti voimassa myös tiistaisin, jos Kalevan Rasti toimii rastien vastuullisena seurana. Kauden avaava tapahtuma tiistaina 30.4. on KR:n järjestämä tapahtuma. Järjestävä seura kannattaa tarkistaa kuntorastikalenterista.

Ensimmäisen viikon toisessa tapahtumassa Kylmäojan koululla torstaina 2.5. on tarjolla suunnistustehtävien lisäksi mahdollisuus tutustua seikkailu-urheiluun. Karelian Seikkailu-urheilijat järjestävät kuntorastien yhteydessä matalan kynnyksen seikkailu-urheilutapahtuman. Suunnistuksen lisäksi taitojaan voi kokeilla kiipeilyssä, maastopyöräilyssä ja melonnassa. Lajikokeilu on maksuton.  

Kuntorastikalenteri 2024

Livelox kuntorastisuoritusten analysointiin

Kalevan Rastin kuntorasteilla on kesällä 2024 käytössä Livelox-analysointityökalu, josta löytyvät kaikki Kalevan Rastin järjestämät kuntorastit. Verkkopohjainen palvelu mahdollistaa oman gps-viivan lataamisen palvelimelle ja sitä kautta mm. reitinvalintojen vertailun muiden osallistujien kanssa. Livelox-palvelun aktivoidaksesi tarvitset gps-kellon tai Liveloxin oman sovelluksen matkapuhelimeen sekä oman käyttäjätilin Liveloxiin. Kuntorastisuorituksesi siirtyvät halutessasi suoraan Livelox-palveluun. Kalevan Rastin seuratilauksen ansiosta osallistujat pystyvät käyttämään suurinta osaa Liveloxin ominaisuuksista veloituksetta, kun KR on tapahtuman järjestäjä.

Radat tulevat analysoitaviksi Liveloxissa tapahtumailtana klo 17.30 alkaen.

Lisätietoja Liveloxista löydät täältä.

Ohjeet tilin luomiseen

Kalevan Rastin avoimet Livelox-tapahtumat

Pohjois-Karjalan harrastesuunnistus Facebookissa

Maakunnassamme järjestetään viikoittain useita harrastetapahtumia ja kuntorasteja, jotka ovat avoimia kaikille suunnistuksen harrastajille. Näistä tapahtumista tiedottamiselle on luotu oma FB-sivu. Sivustolla tiedotetaan harrastajille suunnitelluista tapahtumista, jotka ovat avoimia riippumatta seurajäsenyydestä eikä niihin osallistumiseen tarvita esimerkiksi lisenssiä.  FB-sivu on hyvä väylä uusien maastojen ja harrastamismahdollisuuksien löytämiseksi.

Luvassa on myös toukokuu puolessa välissä alkava viiden tapahtuman avoin kilpailunomaisempi tapahtumasarja. Tästä sarjasta lisätietoja on luvassa lähiaikoina.

Tervetuloa kokemaan rastien löytämisen iloa!