31.8.2023 21:17
SM2023-pitkä uutiset

Kilpailunjohtajan tervehdys

Hyvät kilpailijat ja yleisö sekä kumppanit


Toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi suunnistuksen pitkän matkan suomenmestaruuskilpailuihin Pohjois-Karjalaan. Olen todella otettu, että kotimme lähimetsiin on saatu suunnistuskartta. Vaikka olen näitä seutuja kulkenut pienen ikäni, olen löytänyt monta uutta kohdetta alueelta. Suunnistajan silmin maastosta löytyy uusia yksityiskohtia. Kävin tänään tarpomassa maastossa ja olin yllättynyt maaston monimuotoisuudesta ja pienipiirteisyydestä. Ratamestarit ovat hyödyntäneet hyvin maaston moninaisuutta. Olen todella kiitollinen kartan laatijoille Jussi Silvennoiselle ja Petteri Hakalalle suuresta työstä ja erinomaisesta jäljestä. 

Tämä kaikki on mahdollista, koska alueen maanomistajat ovat sallineet alueen kartoittamisen ja kilpailun järjestämisen. Paljon kiitoksia maanomistajille. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä tulee mukaan seuraamaan kilpailuja paikan päälle. Sen lisäksi kilpailun finaalia voi seurata Karjalaisen netti-tv:n kautta sunnuntaina klo 11 alkaen osoitteessa www.karjalainen.fi/live.

Suuret kiitokset kuuluvat Leena ja Reino Justanderille. Kisakeskus on rakennettu heidän pellolleen ja pihapiiriin. Sen lisäksi Leenan komeat kukkasomisteet koristavat kisakeskusta. Reinon traktori on ollut jo monessa mukana ja varmaan vielä monta kertaa tarvitaankin. Koemme, että olemme tervetulleita. Toivottavasti tämä vieraanvaraisuus välittyy myös teille vieraille.

Tapahtuman onnistumisen takaa 144 talkoolaista. Huikea määrä osaamista, kokemusta ja taitoa sekä erityisesti tahtoa tehdä yhdessä. Viime päivinä on tullut vastaan monenmoista kysymystä ja ongelmaa, mutta yhdessä niihin on löytynyt ratkaisu.

Talkootyön lisäksi meillä on useita kumppaneita, joiden avulla varmistetaan, että kilpailun tulokset saadaan nopeasti kaikkien tietoon, nettiyhteydet pelaavat, ravintolassa ja kahvilassa on tarjottavaa, liikenne sujuu ja maastossa on juomaa ja apua tarjolla sekä samme välitettyä kisatunnelmaa kuvien ja videoiden avulla, 

Suunnistus on lajina hyvin ympäristömyötäinen. Suunnistaminen itsessään ei kuormita luontoa. Suurin ympäristökuormitus aiheutuu liikkumisesta. Tässä kilpailussa haluamme tarjota yhteiskuljetuksen Joensuusta kisakeskukseen. Toki jätehuolto ja energian tuottaminen kuormittavat osaltaan ympäristöä. Jätteiden lajittelu on järjestetty ja energian lähteenä on verkkovirta mahdollisimman suurelta osin.

Toivon menestystä kilpailijoille ja turvallista matkaa kohti viikonlopun kisoja. Tervetuloa aistimaan kansainvälisen tason kilpailijoiden jännitystä, nuorten ensikertalaisten onnistumisia, voittajien riemun kiljahduksia ja ikäsarjojen huikeita suorituksia.

terveisin kilpailunjohtaja Eeva Punta