1.4.2024 07:12
Kalevan Rasti uutiset

Yhteistyö OK Linnén kanssa syvenee

Kalevan Rasti ja OK Linné syventävät keskinäistä yhteistyötään. Jatkona kahden viimeisen vuoden leiriyhteistyölle seurat muodostavat jatkossa yhteisen "juoksijapankin" tulevan kauden suurviesteihin. Yhteistyötä on jatkossa tarkoitus laajentaa koskemaan myös molemmissa maissa käytäviä viestiliigoja. Jatkossa Kalevan Rastin edustussuunnistajat nähdään kilpailemassa Tiomilassa OK Linnén nimissä, kun taas uppsalalaiset nähdään Kalevan Rastin väreissä Jukolassa.

"Meille suomalaisille Jukola on tärkein, kun taas ruotsalaisille Tiomila menee arvojärjestyksessä edelle," kertoo Kalevan Rastin valmennuspäällikkö Jere Pajunen ja jatkaa: "Tällä yhteistyöllä pystymme varmasti haastamaan Stora Tunaa etenkin Jukolassa sekä IFK Göteborgia naisten viesteissä."

Etenkin naisten puolella voitot ovat olleet harvassa molemmille seuroille. KR on pystynyt valloittamaan molemmat viestit kertaalleen, Venlat vuonna 1992 ja Tiomilan naisten viestin 2001. Linnén naiset eivät ole kertaakaan nousseet korkeimmalle korokkeelle suurviesteissä. Tähän on mahdollista saada muutos jo kuukauden päästä käytävässä Tiomilassa.

Molemmat seurat odottavat innolla yhteistyön syvenemistä. "25mannan loppuratkaisun jälkeen kävimme keskustelun aiheesta Jeren kanssa. Sain tarjouksen, jolle oli mahdotonta sanoa ei." OK Linnén urheilujohtaja Hedvig Haas kommentoi syvenevää yhteistyötä.

Alkaneesta yhteistyöstä on innoissaan myös Uppsalassa asuva Suomen suunnistusmaajoukkueen valmentaja Thierry Gueorgiou: "Molemmat seurat ovat lähellä sydäntäni eikä minun enää tarvitse valita näiden kahden välillä. Ensimmäistä kertaa lopettamiseni jälkeen minusta tuntuu siltä, että minulla olisi inspiraatiota palata kilpakentille."